Rektör Bilgiç'in katılımıyla Fakülte Akademik Kurulu toplandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı "Akademik Kurul Toplantısı", Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in katılımıyla Fakültenin konferans salonunda gerçekleşti.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan ve öğretim elemanlarının da hazır bulunduğu toplantı, Dekan Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan'ın bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Öğretim elemanı, öğrenci sayısı ve fakültenin bölümleri hakkında bilgi veren Ebül Muhsin Doğan, bazı bölümlerde ise akademisyen eksikliği sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi."

AMACIMIZ İLETİŞİMSİZLİKTEN KAYNAKLANAN SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇMEK"
Akademik kurul toplantılarını akademik birimlerin en önemli kurul toplantılarından biri olarak değerlendiren Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de, ""Tüm akademik yapının bir araya gelerek birimin durumunu değerlendirmesi ve gelecek vizyonunu tartışması son derece önemli. Ben de mevcut durumu beraber gözden geçirelim ve iletişimsizlikten kaynaklanabilecek sorunların önüne geçelim diye elimden geldiğince kurul toplantılarına katılmaya çalışıyorum. Üniversitemizin gelişmesi için karşılıklı buluşmaya imkan sağlayacak tüm fırsatları değerlendiriyoruz." dedi.
"DANIŞMA KURULU ANLAMALI SONUÇLAR VERMEYE BAŞLADI"Üst yönetim olarak şehrin önemli aktörlerini bir araya getirerek oluşturdukları danışma kurulunun anlamlı sonuçlar vermeye başladığına da dikkat çeken Rektör Sait Bilgiç, paydaşları ortak bir zeminde buluşturmanın beklentilerin karşılık bulmasını kolaylaştıracağını ifade etti. Bilgiç, üniversitenin imkanlarıyla gerçekleşemeyecek projelerin, kurul sayesinde sahada hayat bulabileceğinin altını çizdi."

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÜNİVERSİTE-ŞEHİR BULUŞMASINDA ROL ÜSTLENMELİ"
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin, üniversitenin şehir ve sanayi ile buluşmasında önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç öğretim elemanlarına, "OMÜ'nün gidişatında ve gelişmesinde de önemli roller üstlenmenizi bekliyoruz. Biliyorsunuz kalite süreci aktif bir şekilde devam ediyor. Siyasi Bilimler ve Kamu Yönetimi Bölümünden Nuray Keskin Hocamız da bu süreçte kalite komisyonunun koordinasyonunu sağlamak üzere etkili bir görev üstlendi. Dolayısıyla Fakülteniz, Rektörlük düzeyinde temsil gücü yakalamış durumdadır."diye konuştu. Kalite sürecinin başarılı olması için tüm öğretim elemanlarının görevlerini eksiksiz ve en iyi şekilde yapmaları gerektiğini vurgulayan Rektör Sait Bilgiç, "Ders verdiğiniz sınıflarda bu üniversiteyi siz temsil ediyorsunuz. Siz görevinizi iyi yapar, öğrencinin saygı ve sevgisini kazanırsanız öğrenci de iyi bir üniversitenin mensubu olduğunu hissederek OMÜ'ye aidiyet duygusunu geliştirebilir." şeklinde konuştu.

"ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK"
Üniversitenin eğitim alanında kendini konumlandırarak bir eğitim politikası belirlemesinin önemine de değinen Rektör Bilgiç, "Biz hemen hemen her alanda eğitim veren büyük bir üniversiteyiz. Ancak bazı alanlarda, imkanlarımızı iyi kullanarak ön plana çıkarmalıyız. Bu nedenle araştırma üniversitesi olma yolunda çalışmalarımızı başlattık ve niyetimizi de Yüksek Öğretim Kuruluna bildirdik. Eksikliklerimizi en kısa zamanda tamamlayacağız." dedi.
Akademisyenle sanayici arasındaki iletişimi sağlamak, iletişimlerini güçlendirmek için aktif hale getirdikleri Teknoloji Transfer Ofisini, bir ara yüz olarak kullanmayı hedeflediklerini de belirten Bilgiç, böylece akademisyen ve sanayiciye zaman kaybı yaratmadan insan kaynağını yarara dönüştürebileceklerinin altını çizdi.

Haber: Çiğdem ÜNALDI - Fotoğraflar: Sinan AKDOĞAN