Samsun Sanayi'nde Hedef 2023

Samsun İli 2018-2023 Sanayi ve Ticaret Eylem Planı toplantısında, Samsun sanayisi ele alındı. 2023'e kadar sanayi ve ticarette atılacak adımların konuşulduğu toplantıda kamu kurum temsilcileri ve iş adamları da görüşlerini paylaştı.

BÜYÜK POTANSİYEL VAR
Toplantının içeriği hakkında bilgi veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. A.Öznur Ümit, "2018-2023 yılları arasındaki sanayi ve ticaret eylem planını hazırlamak üzere görevlendirildik. Buradaki amacımız Samsun'un bu alandaki sorunlarını belirlemek, yatırım yapılabilir alanları ortaya çıkarmak. Samsun, sanayi konusunda büyük bir potansiyele sahip. Bunun geliştirilmesi noktasında kamu kurum temsilcileri ile işadamlarımızın bu konudaki görüşlerini de alarak anlatmak istiyoruz. Nisan ayına kadar çeşitli kesimlerle yapacağımız toplantılarda Samsun sanayisinin gelişimini sağlamak için yapılacak çalışmaları ele alacağız" diye konuştu.

Toplantıda; OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz bir sunum gerçekleştirerek sanayi ve ticaret alanında yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdi. Kamu kurum temsilcileri ile işadamları ise konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Kaynak: