Ulusal Staj Programı Duyurusu

الكاتب: iibfdekanlik | تاريخ: ١٠ مارس ٢٠٢٢

Ulusal Staj Programı Duyurusu

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, tüm kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı ile yükseköğretimde iki yıldır başarıyla sürdürülen Staj Seferbirliği Programı’nın kapsamı 3.yılında, ülkemizin istihdam politikaları paralelinde genişletilmiş ve adı “Ulusal Staj Programı” olarak değiştirilmiştir.

Programın 2022 yılı başvuruları https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinde başlamış olup, 31 Mart 2022 tarihine kadar devam edecektir.

Kimler Başvurabilir?

• Türkiye, KKTC ve yurt dışındaki üniversitelerde not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan;

• Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri (lisans 2. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte bir üst sınıfa geçme ve 4. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte henüz mezun olmama şartları aranmaktadır)

• Ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri (ön lisans 1. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte bir üst sınıfa geçme ve 2. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte henüz mezun olmamış bulunma şartı aranmaktadır)

• Yurt içinde öğrenimine devam eden yüksek lisans öğrencileri (not ortalaması 4 üzerinden en az 2 veya diğer sistemlerde dengi) ile yurt dışında yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler,

Gençlerimizi kamu kurumları ve gönüllü özel sektör kuruluşları ile buluşturan Ulusal Staj Programı başvuruları devam ediyor.

Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2022

Başvuru için tıklayınız.

![Ondokuz%20May%C4%B1s%20%C3%9Cniversitesi]

![Staj%20Ba%C5%9Fvuru%202]