Öğrencilerimizin Dikkatine (İlgili Duyurular)

Yazar: iibfdekanlik | Tarih: 5 Ekim 2021

Öğrenci Kimlik Kartları

2020 ve 2021 yıllarında üniversitemize kayıtlanan öğrencilerimizin kimlik kartları bölüm sekreterliklerine gelmiştir. Öğrenci kimlik kartları okula girişlerde, yemekhanelerde ve kütüphanelerde kitap alırken kullanılmaktadır. Yemekhaneden faydalanmak için yemekhanelerdeki kiosklar üzerinden ya da akillikart.omu.edu.tr adresinden online bakiye yüklemesi yapılabilir.
Dileyen öğrencilerimiz ilgili bölüm sekreterlerine uğrayarak kimlik kartlarını teslim alabilirler.

Samkart Online Vizeleme ve HES Kodu Tanımlama

Üniversitemizde, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında yüz yüze eğitime geçileceği için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde yer alan Samkart Başvuru ve Danışma Merkezinde oluşabilecek yoğunluktan dolayı öğrencilerimizin Samkart Vizeleme ve HES Kodu Tanımlama işlemlerinin Samulaş Mobil Uygulaması üzerinden online yapılabileceği bildirilmektedir.

Süresiz HES Kodu Tanımlama

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli akademisyenler ve idari personel ile öğrencilerin 2021-2022 akademik yılında yüz yüze eğitime katılabilmesi için http://portal.omu.edu.tr'ye süresiz HES kodunu tanımlaması gerekmektedir.
Pandemi koşulları nedeni ile, 2021-2022 Eğitim öğretim döneminde, Fakültemizde Yüz Yüze Eğitim yöntemi ile verilen derslere yalnızca ilgili dersi ilk defa alan ve devam zorunluluğu olan öğrencilerimiz katılabileceklerdir.
Yüz Yüze Eğitim ile verilen derslerde, derse devam zorunluluğu bulunmayan öğrencilerimiz dersleri Google Classroom Uygulaması ve AVYS sistemi üzerinden takip edebileceklerdir.
Covid-19 Pandemi Koşullarında Personel - Öğrenci - Ziyaretçi Rehberi

Classroom İşlemleri Hakkında

Ağırlıklı olarak yüz yüze yürütülmesi kararlaştırılan 2021-2022 Güz yarıyılı eğitim-öğretim döneminde, tedbiren tüm derslerde uzaktan eğitim olanaklarının sunulması amacıyla gerekli hazırlıklar devam etmektedir. Bu kapsamda:

2020-2021 Bahar yarıyılına ait Google Classroom dersleri arşivlenmiş olup, https://evdekal.omu.edu.tr adresinde tüm öğretim üyelerine bilgilendirme yapılmıştır. Öğretim üyeleri arşivlenmiş olan derslere diledikleri zaman erişebilirler.
Üniversite otomasyon sisteminde 2021-2022 Güz döneminde kayıtlı tüm derslere ait sanal sınıfların oluşturulması ve bu dersler için otomasyon sisteminde tanımlı öğretim üyelerinin ilgili sınıflara eğitimci rolüyle atanması işlemine 20 Eylül 2021 itibarıyla başlanılması planlanmaktadır.
Sanal sınıfların oluşturulması ve otomasyon sisteminde kesin kayıtlanmaların tamamlanmasını takiben kesin kaydı yapılmış tüm öğrenciler oluşturulan sanal sınıflara aktarılacaktır.
Dönem süresince, bir nedenle eğitimci ataması yapılamamış öğretim üyeleri ve sanal sınıf kaydı yapılamamış öğrenciler için https://app.evdekal.omu.edu.tr adresinde hizmet veren uygulama üzerinden ilgili kullanıcılar kendi kayıtlarını gerçekleştirebilecektir.

5/ı Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı

Sadece yeni kayıtlanan öğrencilerimiz, birinci sınıfta alacakları Yabancı Dil I-II derslerinden muaf olmak isterlerse bu taleplerini bildiren bir dilekçeyi 5 Ekim 2021 saat 16.00'ya kadar bölüm sekreterlerine mail atabilirler. Sınav 6 Ekim 2021 Çarşamba günü saat 10:00’da 206 no'lu derslikte yapılacaktır.
İktisat Bölüm Sekreteri: Ertan TORUN (ertan.torun@omu.edu.tr)
İşletme Bölüm Sekreteri: Dr.Alp Eren KAYASANDIK (alperen.kayasandik@omu.edu.tr)
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Sekreteri: Muhammet ALBAYOĞLU (muhammet.albayoglu@omu.edu.tr)