Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi alanında yetkin akademisyenleri ile öğrencilerine nitelikli ve yenilikçi bir eğitim imkânı sunan, akademik danışmanlıkların yanı sıra sosyal ve kültürel bağlamda pek çok fırsatlar barındıran bir eğitim kurumudur. 1995 yılında kurulan ve kadrosunda 9 profesör, 6 doçent, 19 doktor öğretim üyesi, 4 doktor araştırma görevlisi ve 17 araştırma görevlisinin yer aldığı fakültemizde bin 889 öğrenci eğitim almaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Fakültemiz akademik kadrosunun genç ve dinamik olması alanlarında ulusal ve uluslararası katkı sağlayacak düzeyde araştırmaları ile nitelikli öğrenciler yetiştirmek amaçlanmaktadır. Türkiye sıralamasında üst seviyelerde bulunan fakültemiz bu başarısını daha ilerilere taşımayı hedeflemektedir. Donanımlı akademik personelimizin yüsek lisans, doktora tezleri ve diğer araştırma yayınlarında ödülleri bulunmaktadır. Fakültemiz gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde benzer fakültelerle rekabet edebilecek üstünlüklerini arttırma gayreti içindedir.
Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı?
Fakültemizin öğrencilerimizin akademik, sosyal gelişimine ve etkileşimine katkıda bulunacak işlevselliğe sahiptir. Fakültemizde bilgisayar laboratuvarı, okuma salonu, konferans salonu ve amfiler bulunmaktadır.
- Kariyer Günleri’22 Etkinliğini Düzenlendi Ayrıntılı bilgi için Tıklayınız ..
- Konferans İngiltere - Mısır İlişkileri Ayrıntılı bilgi için Tıklayınız ..
- MEZUN SÖYLEŞİSİ Ayrıntılı bilgi için Tıklayınız ..
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Öğrencilerimiz Fakültemizde edindikleri kazanımlar sayesinde, kamu kurumları (Valilik, Kaymakamlık, Maliye vb.), bankacılık sektörü, özel sektörde insan kaynakları departmanları, gümrük ve gümrükleme işlemleri, uluslararası ticaret ve taşımacılık, girişimci projelerde yer alma ve akademik kariyer gibi çeşitli uzmanlık alanlarına tabii işlerde istihdam edilmektedir. Fakültemiz bu anlamda öğrencilerin iyi bir kariyere sahip olmaları için, iş yerinde eğitim programıyla öğrencilere destek vermektedir. Öğrencileri paydaşlarla bir araya getirerek sektör ile ilgili bilgi almalarını sağlamaktadır.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Fakültemizin Farabi, Mevlana ve Erasmus Programı çerçevesinde öğrenci değişim anlaşmaları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz söz konusu değişim programlarından aktif bir şekilde faydalanmakta ve edindikleri deneyimlerle uzmanlık alanlarına ilişkin perspektiflerinin genişlemesine katkı sağlanmaktadır.
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Bu bağlamda Fakültemiz, Ekonomik Araştırmalar Topluluğu, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu, KOBİ ve Girişimcilik Topluluğu, Genç Liderler Topluluğu, Siyaset Bilim Topluluğu gibi topluluklarla mesleki alanda öğrencilerimizin gelişimini ve deneyim edinmesini desteklemektedir. Öğrencilerimiz topluluklar bünyesinde bugüne kadar pek çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Bunların yanı sıra bisikletten satranca 93 alanda faaliyet gösteren sosyal topluluklar vasıtasıyla üniversitemiz, öğrencilerimizin kültürel gelişimini olanaklı kılacak atmosferi oluşturmak için gerekli olan kurumsal zemini sunmaktadır.
Ayrıca, Kentleşme ve Çevre derslerimiz kapsamında öğrencilerimiz (fidan dikimi vb.) etkinliklere katılmakta ve çevre temizliğine yönelik farkındalığı arttıracak faaliyetler düzenlenmektedir.