Yaz Okulu Başvuruları Hakkında

Yazar: iibfdekanlik | Tarih: 28 Temmuz 2021

Yaz Okulu Başvuru Sonuçlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Yaz Okulunda Diğer Yüksek Öğretim Kurumlarından Ders Alacak Öğrencilerimizin Dikkatine

2021 Yaz Okulu işlemleri üniversitemiz Yaz Okulu Eğitim-Öğretim Yönergesi doğrultusunda yürütülecektir. Aşağıdaki yönerge maddelerinde belirtilen şartları taşıyan yaz okulu başvuruları için öğrencilerimiz kalem.omu.edu.tr adresinden 44 nolu formu temin ederek aşağıdaki örneğe uygun şekilde dijital ortamda doldurup yine kalem.omu.edu.tr adresinde sol menüde Geri bildirimler/Geri Bildirim Oluştur butonu ile başvurularını tamamlayacaklardır. Başvurusu başarılı şekilde ulaşan öğrencilerimizin geri bildirimlerine dönüş yapılacaktır. Gelen başvurular Bölüm İntibak Komisyonu incelemesinin ardından Fakülte Yönetim Kurulu’nca karara bağlanacaktır.

Başvuruda bulunduğunuz Üniversitenin, Yaz Okulunda ilgili dersleri alabileceğinize dair bir onay yazısı istemesi durumunda, söz konusu belgeyi -yalnızca Fakülte Yönetim Kurulumuz tarafından onaylanmış olan dersler için- Bölüm Sekreterliklerinden ya da Fakülte Sekreterliğinden talep edebilirsiniz. İlgili belge hazırlandıktan sonra bizzat teslim alabilir ya da e-posta aracılığı ile tarafınıza iletilmesini talep edebilirsiniz.

OMÜ Yaz Okulu Yönergesine göre:

- Öğrenci bir yaz okulunda OMÜ ve/veya diğer yükseköğretim kurumlarının yaz okullarından, 13 ulusal krediyi aşmamak üzere en çok beş ders veya dersin kredisinin 13’ten fazla olması durumunda en fazla bir ders alabilir.

- Diğer yükseköğretim kurumlarının yaz okulundan ders alınabilmesi için, yaz öğretiminin verildiği üniversitenin ilgili bölümüne ait örgün öğretim taban puanın, öğrencinin kayıtlı olduğu bölümün ÖSYM taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. Taban puan karşılaştırmasında son yılın taban puanları dikkate alınır.

- Diğer yükseköğretim kurumlarının Yaz Okulundan ders almak isteyen öğrenci başvurusuyla bölüm başkanlığına müracaat eder. Ulusal ve AKTS kredileri eşitliği şartı aranmaksızın ders içeriğinin uyumu/yeterliliği incelenerek, ders içeriğinin %80’in üzerinde uyumlu/yeterli olması durumunda eşdeğer kabul edilir ve bölüm başkanlığının onayı ile öğrenci diğer yükseköğretim kurumlarının Yaz Okulundan ders alabilir.

- Öğrencinin, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen, başka yükseköğretim kurumlarının yaz döneminde/okulunda alıp başarmış olduğu dersleri için harfli başarı notu verilir. Bu tür derslerin kredisi, öğrencinin tamamlamakla yükümlü olduğu toplam krediye sayılır ve genel ağırlıklı not ortalaması hesabına katılır.

Not: 1. Normalde imzalı mühürlü olarak istenen ders içerikleri pandemi nedeniyle 2021 Yaz Dönemi başvuruları için istenmemektedir. İntibak komisyonu tarafından ilgili üniversitenin ders içerikleri incelenmektedir.

2. Diğer yüksek öğretim kurumlarından ders almak için ilgili üniversitenin not sistemi, başvuru değerlendirmelerini etkilememektedir.

3. Formu eksik/hatalı olan öğrencilerin başvuruları işleme alınamamaktadır. Lütfen işlemleri dikkatli şekilde kontrol ediniz.

2020 ÖSYM Yerleştirme Sonuçlarına göre fakültemiz bölümlerinin en küçük puanları aşağıdaki gibidir:

Bölüm En Küçük Puan
İktisat 262,48742
İktisat (İngilizce) 284,41828
İşletme 262,01900
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 304,13742
Uluslararası Ticaret ve Lojistik 282,89692

Bölüm Sekreterlikleri İletişim Bilgileri

Bölüm Sekreter Dahili e-posta
İktisat ve İktisat (İngilizce) Ertan TORUN 6010 ertan.torun@omu.edu.tr
İşletme Dr. Alp Eren KAYASANDIK 6257 alperen.kayasandik@omu.edu.tr 16 Ağustos'a kadar izinli, yerine Muhammet ALBAYOĞLU bakmaktadır.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Muhammet ALBAYOĞLU 6310 muhammet.albayoglu@omu.edu.tr
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Fatma PAK TURHAN 6271 fatma.pak@omu.edu.tr