Kamu Yönetimi (DR)

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kamu Yönetimi Doktora Programı’nın amacı, kamu yönetimi disiplininin gelişimine ulusal ve uluslararası düzeyde katkı sağlayacak bilimsel araştırmalar ve projeler üretebilen; bu alana kuramsal, yöntemsel ve uygulama düzeyinde özgün katkılar sağlayabilen; toplumsal, kültürel, siyasal ve yönetsel süreçleri kavrayan ve bu süreçlere yön veren; karşılaşılan sorunlara çözüm üretebilen; bütüncül, özgür ve eleştirel bir düşünce yetisine sahip bilim insanları ve araştırmacılar yetiştirmektir.
Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Doktora Programı’nın toplam eğitim süresi dört yıldır. Programın ilk yılında siyaset ve sosyal bilimler, yönetim bilimleri, kentleşme ve çevre sorunları ve hukuk bilimleri alanında okutulacak temel dersler, diğer disiplinlerden alınabilecek dersler ve seminer dersi yer almaktadır. Programın ikinci yılı yeterlik aşamasına ayrılmıştır. Programın üçüncü ve dördüncü yılları ise tez çalışmasına yöneliktir. Tez çalışmasına destek sağlaması amacıyla programda yer verilen uzmanlık alan dersi yeterliği takip eden tüm yarıyıllarda yer almaktadır. Eğitim dili Türkçedir.
Programa öğrenci alınmasıyla ilgili koşullar ve duyurular için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü sayfası takip edilmelidir: http://lisansustu.omu.edu.tr/